sarah
                                                                              home   excursies en prijzen   recepten   foto's   gastenboek   links   contact

Welkom op de nieuwe website van Sarjo Jallow, gids/guide in Gambia. Op deze site kunt u alvast een kijkje
nemen op verschillende lokaties in prachtig Gambia!

Excursies en prijzen
 
  sarahbaby   Mijn naam is Sarjo Jallow, ik ben een lokale gids en ik woon in Serekunda, Gambia. Ik spreek Nederlands en Engels.

Wilt u zelf uw trip samenstellen en ongedwongen reizen, het is zoals eerder gezegd allemaal mogelijk. U kunt via email of telefoon uw wensen kenbaar maken en ik zal u dan een reisplan sturen, dat u thuis op uw gemak kunt bekijken.

Dit seizoen krijgt iedere client bij een excursie een heerlijk gratis drankje aangeboden. U kunt kiezen uit fanta, cola, fruitcoctail, vimto en of malta (geen bier or alcohol).

 
 

Enkele suggesties:

CITY TOUR
De city tour vertrekt vanuit uw hotel naar Serekunda de dichtstbevolkte stad van Gambia. U brengt een bezoek aan de batik fabriek, waar de arbeiders u de techniek "tie and dye" laten zien op kleding, tafelkleden en lakens. Vervolgens gaat u naar de oude hoofdstad van Gambia: Banjul, welke gesticht werd in 1816. Er zijn vele bezienswaardigheden inclusief het oude gebouw De Arc 22 met zijn uitzicht over de beroemde Albert Markt, een dagelijkse druk bezochte markt met de gebruikelijke handel en wandel. Erg interessant om te zien is de prachtig gekleurde afrikaanse kleding van de gambiaanse vrouwen. U kunt ook een bezoek brengen aan de beroemde Krodillen pool in de stad Bakau. Het is de enige plaats in Gambia waar je een krokodil kan aanraken.

GEORGETOWN
De trip naar Georgetown is een 2-daagse expeditie om zo veel mogelijk van het land te ontdekken. Deze trip begint met een autorit naar de veerboot in Banjul.
U steekt over naar Barra, een kleine stad op de Noord Bank. Rijdende op de hoofdweg van de Noord Bank passeert u verschillende dorpen. We stoppen in Farafenni Town voor de lunch in een restaurant. Daarna gaat u verder naar Wassu waar u de prehistorische stenen cirkels kunt bezichtigen. Vervolgens rijden we naar de veerboot en steken over naar Georgetown, een koloniale stad gebouwd op het Janjanbureh Eiland, waar u wordt ondergebracht op een toeristen camping. Als we genoeg tijd hebben kunt u een mini boottocht maken op de rivier waar u de kans heeft dieren in het wild te zien zoals, apen, vogels, krokodillen en nijlpaarden. Het diner wordt geserveerd op de camping. De volgende ochtend, na het ontbijt, krijgt u een rondleiding door Georgetown langs alle belangrijke plaatsen. Tenslotte rijdt u terug via de transgambia highway over de Zuid Bank naar Soma, waar u de gelegenheid krijgt een school te bezoeken en een lunch geserveerd krijgt in een restaurant. Vervolgens rijdt u naar Serekunda en naar uw hotel.

LAMIN LODGE FISHINGTRIP
Vanaf dat u vertrekt met de boot van Lamin Lodge is het heerlijk ontspannen op de Gambia Rivier. Al snel vaart u de kreken binnen en kunt u uw vishengel in het water werpen. Er zijn diverse soorten vis zoals o.a. botervis, tilapia, snapper, meerval, barracuda. Voor aas wordt gezorgd. Tijdens het vissen kunt u tevens een heleboel soorten vogels zien: pelikanen, reigers, sunbirds, bijeneters. Ook ziet u hoe de vrouwen in hun kleine bootjes de oesters van de wortels van de mangroven halen.

NAAR ROOTS OVER LAND
U vertrekt van Banjul met de veerboot naar Barra een kleine stad op Noord Bank vanwaar we een autosafari doen langs de kleine dorpen tot Abreda en Juffereh, de geboortestad van Kunta Kinteh de voorvader van Alex Harley. We beginner met een bezoek aan het museum en de Kunta Kinteh family. Daarna de vrijheid flagpole, vervolgens een fraaie boottocht naar het eiland waar de slaven vanaf het begin gehouden werden. Het meest interessante van deze trip is te luisteren naar het droevige verhaal van het "reizen" tijdperk en hoe deze ruil van mensen voor goederen in zijn werk ging.

FATHALA WILD PARK IN SENEGAL
U vertrekt met de auto naar Banjul. Vandaar met de veerboot naar de stad Barra vervolgens weer met de auto naar de grens tussen Gambia en Senegal waar de immigratie formulieren ingevuld dienen te worden en de paspoorten afgestempeld. Daarna rijden we verder naar Fathala Wild Park. In het park rijdt u langs kudden antilopen, de zeldzame westerse reuze eland, giraffen, nijlpaarden, buffels en apen families. Het park omsluit 2000 hectare van het origineel beschermde bos. Na het bezoek aan het park rijdt u terug naar de grens, vervolgens met de veerboot naar Barra en terug naar Banjul.
Sinds 1 juli 2013 dienen toeristen die van Gambia naar Senegal reizen een visum aan te vragen bij de ambassade in Serekunda. Kosten zijn 50 euro per persoon. Wachttijd 2 of meer dagen. Het visum kan ook reeds aangevraagd worden in Nederland.

SOUTH GAMBIA
Dit safari avontuur vereist een Landrover of een mini truck. De bedoeling is u de echte gambiaanse levensstijl te laten ontdekken. Eerst rijdt u langs de Serekunda markt en u passeert de stad Abuko op weg naar Lamin Lodge. Hier gaat u aan boord van een van kano's die dagelijks afvaren voor een mini rivier cruise met de roeier als kapitein. Hij voert u naar Daranka Eiland waar u de vrouwen in hun lanbouw project ziet. Terug naar Lamin Loge rijdt u naar Brikama Stad voor een bezoek aan de grootste houtsnijwerk fabriek. Voordat u verder gaat naar Sanyang Village bezoekt u een school. Daarna heeft u een korte pauze op Paradise Beach voor uw welverdiende lunch in een van de beste restaurants ter plaatse. U heeft genoeg tijd om te relaxen na de lunch. Van het restaurant rijdt u naar het vissers centrum in Tanje Village om te zien hoe de vissersschepen binnen komen. Tenslotte rijdt u weer terug naar uw Hotel.

MAKASUTU CULTURAL FOREST
Makasutu Cultural Forest is een palmbos gelegen op de oevers van een prachtig kronkelende zijrivier van de rivier Gambia en omvat veel verschillende eco-systemen, waaronder mangroves, savanne en dichte bossen. U heeft de kans om gieren te zien die ’s morgens voor hun ontbijt bij elkaar komen, evenals enkele andere Europese en Afrikaanse vogels zoals Lelie Dravers, West-Afrikaanse rivier adelaar, zwarte reiger, Goliath reiger, of u kunt een glimp opvangen van de rondtrekkende Baboons voor wie het woud hun thuis is gedurende een aantal maanden per jaar. Bij aankomst in Makasutu is er gelegenheid voor het nuttigen van een kopje koffie, thee of frisdrank. Daarna kunt u een tocht op de rivier maken per traditionele Dugou kano, gevolgd door een natuurwandeling met gids door het woud en kunt u de traditionele kruiden proberen. ook kunt u deelnemen aan een workshop pottenbakken, koken, meubels maken, hout bewerken. ook kunt u zien hoe een wijn tapper in de top van een boom klimt alleen door middel van een touw, u ziet mensen weven en de zilversmeden hun werk doen. Tijdens de tocht op de rivier kunt u de vissers aan het werk zien en de vrouwen die in hun kleine bootjes de oesters van de stammen van de mangroven halen. Bij terugkomst staat de lunch op u te wachten. Dit is een ware traktatie bestaande uit de beste Afrikaanse gerechten zoals Benechin, Domoda en Yassa. 40 euro per persoon.

 

 
             

   Een excursie naar Serekunda Market

20 euro per persoon    
   Een excursie naar Banjul Market 25 euro per persoon
2 pers. 40 euro
   
   Een excursie naar de Crocodile pool, Bakau 20 euro per persoon    
   Een excursie naar de Batik Factory 20 euro per persoon    
   Een excursie naar de Wood Carving Factory, Brikama 25 euro per persoon    
   Een excursie naar Tanje Museum en de Fishing Boats 25 euro per persoon    
   Een excursie naar Paradise Beach, Sanyang 25 euro per persoon    
  Een excursie naar Juffereh en James Island 75 euro per persoon    
   Een excursie naar Fatala park, Senegal (incl.visa) 125 euro per persoon    
   Een excursie naar Abuko Nature Reserve 25 euro per persoon    
     Een excursie naar Georgetown 95 euro per persoon      
     Een excursie naar Lamin lodge en Boat Trip naar
   de River Gambia of Fishing
40 euro per persoon      
             
 
 

Veel Europeanen hebben al meerdere malen van mijn diensten als gids gebruikt gemaakt.

Doordat ik zeer bekend ben met het land, daar ik er sinds mijn geboorte al gewoond en geleefd heb, kan ik de mooiste plekken aan u laten zien. Misschien hebt u zelf al bepaalde lokaties gezien in reisbladen of op internet. Laat me weten wat u graag wil zien en ik stel een prettig reisplan samen met mooie bezienswaardigheden, afgestemd op uw wensen.
Voor meer informatie klik hier op de link contact.

  sarah  

 
  sarah
 

Hier een foto van het uitzicht vanaf het Lemon Creek Hotel.


 


 

U kunt ook een trip maken met auto en chauffeur naar het Wild-life park Fatala in Senegal. Omdat u Gambia dan uit gaat is er aan de grens paspoort-controle.

In het park zijn verschillende soorten dieren te zien, o.a giraffen en neushoorns en antilopen. Het natuur-park is echt een geweldige ervaring. Een fotoparadijs voor liefhebbers van dieren in het wild.

  sarah